kanadské borůvky

Sazenice kanadských borůvek

Kanadské borůvky patří mezi rostliny se speciálním obsahem živin, které podporují správné fungování lidského organismu. Keře dostupné v našem sortimentu nejsou nijak zvlášť složité na pěstování, což s přečtěte si více »

 

Sazenice kanadských borůvek

Kanadské borůvky patří mezi rostliny se speciálním obsahem živin, které podporují správné fungování lidského organismu. Keře dostupné v našem sortimentu nejsou nijak zvlášť složité na pěstování, což se promítá do jejich obliby na pozemcích a domácích zahradách. Seznamte se s nabízenými sazenicemi amerických borůvek v naší prodejně Moravske Sady!

Dostupné odrůdy sazenic

Jako zahradní obchod splňující nejvyšší standardy nabízíme sazenice borůvek, růžových a červených borůvek. Prezentované druhy se od sebe liší vizuálně i chuťově.

Náš sortiment zahrnuje mj odrůdy: Bluecrop, Bluegold, BlueJay, Vévoda, Růžová limonáda, Coralle, Červená perla. Dostupné sazenice se prodávají v nádobách různých rozměrů. Dalším aspektem je výška keře v závislosti na zvolené odrůdě. Co se týče https://MORAVSKE-SADY.CZ/cs_CZ/c/Kanadske-boruvky/30 kanadské borůvky, cena za jednotlivou sazenici se pohybuje od 15,90 do 16,90 zlotých za rostlinu.

Pěstování kanadských borůvek

Pokud jde o kanadské borůvky, pěstování není nijak zvlášť složitý proces. Nejdůležitějším faktorem je jistě správná příprava půdy, snížení jejího pH na 3,8 až 4,8. Vyplatí se umístit na slunné místo a chráněné před větrem. Pokud jde o borůvky, sazenice rostou mnohem lépe v propustné a humózní půdě.

Zvláště užitečné může být obohacování půdy o tzv organické hmoty, za použití kyselé rašeliny, hnoje nebo kompostové půdy pro tento účel.

Vitamíny v borůvkách

Kromě zvláštních aspektů chuti je americká borůvka známá svým nadprůměrným obsahem živin. Plody sazenic dostupných v našem sortimentu jsou obzvláště bohaté na vitamíny C, A a E.

Borůvky také poskytují cenné vitamíny B1, B2, B6 a B9, stejně jako D, K a PP. Pravidelná konzumace se rovná zásobování těla sloučeninami, jako jsou: vápník, sodík, draslík, hořčík, železo a fosfor.

Využití borůvek v kuchyni

Ovoce kanadské borůvky je známé svým širokým využitím v kuchyni. Dotyčné bobule se však často konzumují bez předchozí úpravy, např. jako přídavek do jogurtu nebo kaše. Kromě toho jsou borůvky základem takových konzerv, jako jsou: džem, omáčka, džus, přídavek želé.

Lepší práce orgánu zraku

Jednou z hlavních výhod pravidelné konzumace borůvek je zlepšení zrakové funkce. V tomto případě je důležitý především vysoký obsah vitaminu A a anthokyanů, které regenerují unavenou oční bulvu.

Bohatý zdroj antioxidantů

Americká borůvka je ceněna především pro bohatství antioxidantů. Sloučeniny známé také jako antioxidanty zpomalují proces stárnutí buněk. Flavonoidy přispívající k odstraňování volných radikálů výrazně snižují riziko neurodegenerativních onemocnění.

Související články